Jeżynowa panna

Zapraszam Was dziś na owocową ucztę z jeżynową panną. Będziecie potrzebować do tego plasterek sera, rzodkiewkę, oliwki czarne, plaster awokado, garść jerzyn i kilka truskawek lub innych drobnych owoców.

Przygotujcie plaster żółtego sera, z którego należy wyciąć górny obrys postaci, pozostałą część później również wykorzystacie do wycięcia ramion dziewczyny. Z kawałeczków białej części rzodkiewki zróbcie oczka, a z czerwonych policzki i usta postaci. A teraz trochę cierpliwości bo czarną oliwkę trzeba pokroić bardzo drobno, tak by z kawałeczków ułożyć powieki, rzęsy i nosek.

Następnie z jeżyn ułóżcie fryzurę naszej bohaterki. A teraz najciekawsza część: sukienka. Na górną część posłuży przyciety plasterek awokado a na dolną truskawki i jeżyny. Możecie jeszcze ozdobić fryzurę naszej panny którymś ze skłądników, jeśli chcecie.

I gotowe 🙂 Smacznego!

Pomysł, przygotowanie i zdjęcia: Andżelika Piechowiak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *