W naszym menu na dziś zagości przepyszna kanapka przypominająca miłego króliczka.
Potrzebujemy: chleba, białego serka np. koziego do smarowania, ogórka świeżego, czarnych oliwek, rzodkiewek. Zaczynamy :)Z chleba wycinamy kształt głowy króliczka i smarujemy białym serkiem. Następnie to samo robimy wycinając kształt króliczego korpusu i puchatego ogonka.
Ogórek wykorzystujemy do dekoracji uszu, podstawy wielkich króliczych oczu, oraz łapek. Z oliwek robimy nos i pyszczek.
Następnie na plastry ogórka dokładamy plastry rzodkiewki i oliwkowe źrenice, w ten sposób powstają oczy króliczka. Dokładamy też brwi i królicze wąsy z oliwek. Z rzodkiewek robimy z kolei czerwone policzki.
Na koniec tworzymy łąkę dookoła króliczka. Z ogórka wycinamy trawę, łodyżki i liście kwiatków, a z rzodkiewki kielichy tulipanów. Oczywiście możecie dodać tyle kwiatków ile chcecie i mogą one wyglądać, tak jak tylko podpowie Wam wyobraźnia.
Króliczek gotowy! Miłego dnia!
Opracowała: Andżelika Piechowiak