Koci Łobuziak

Dzisiaj mam dla Was wyjątkową propozycję, kanapkę z bohaterem, który przypomina nieco naszego Tygryska 🙂

Potrzebujemy: kromka tostowego chleba, serek biały do posmarowania pieczywa, ser żółty, marchewka, rzodkiewka, ogórek małosolny, czarne oliwki.

1. Kromkę chleba smarujemy białym serkiem i kładziemy na nią ser żółty. Wycinamy ją w kształt twarzy naszego kocura.

2. Z marchewki wycinamy uszy, grzywkę, bokobrody zwierzaka.

3. Z plasterków marchewki układamy policzki, a z połówki rzodkiewki wielki czerwony nos. Dodajemy też mały rzodkiewkowy pyszczek/języczek.

4. Z plastrów rzodkiewki układamy oczy, następnie dopełniamy je mniejszymi plasterkami ogórka i robimy źrenice z czarnych oliwek.

5. Środki uszu wypełniamy wyciętymi białymi kawałkami  rzodkiewki. Z czarnych oliwek wycinamy małe paski, które posłużą nam do wykonania rzęs, brwi, wąsów, uzupełnienia grzywki i środka uszu.

6. Z marchewki dorabiamy szyje, dodatkowo z małych pociętych kawałków marchewki wykonujemy nastroszoną sierść wokół głowy i pędzelki na uszach.

Nasz mały lekko zezowaty koci łobuziak jest gotowy. Smacznego!

Pomysł, wykonanie i zdjęcia: Andżelika Piechowiak